Adatvédelmi tájékoztató

Verteco s.r.o.
2900 Komárom, Kelemen László utca 1.
Verzió: 2021. május

2018. május 25-től Európa-szerte az adatvédelem terén az egységes általános adatvédelmi rendelet (ÁAR) előírásai vannak érvényben.
A következő adatvédelmi tájékoztatóban az Verteco s.r.o. 2900 Komárom, Kelemen László utca 1. (Verteco s.r.o.“ és/vagy „mi“ és/vagy „adatkezelő“) által végzett személyes adatok általános adatvédelmi rendeletnek és az alkalmazandó adatvédelmi jogszabályoknak megfelelő kezeléséről tájékoztatjuk.

Kérjük, adatvédelmi tájékoztatónkat figyelmesen olvassa végig. Amennyiben kérdése vagy megjegyzései adódnának az adatvédelmi tájékoztatónkkal kapcsolatban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi címen 
info@euroemlekpenz.hu.

1. Az adatkezelő neve és elérhetősége

Ezek az adatvédelmi információk a következő vállalat adatkezelésére vonatkoznak:

Verteco s.r.o.
2900 Komárom, Kelemen László utca 1.
Email: info@euroemlekpenz.hu

Honlap: www.euroemlekpenz.hu

a következő internetes oldal(ak)ra/ alkalmazás(ok)ra vonatkozóan: www.euroemlekpenz.hu és az EuroSouvenir App

2. Az adatvédelmi megbízott elérhetősége

Az adatkezelő üzemi adatvédelmi megbízottját a következő címen tudják elérni:

Verteco s.r.o.
2900 Komárom, Kelemen László utca 1.
Email: info@euroemlekpenz.hu

3. Az adatkezelés céljai, jogalapjai és jogos érdekei, melyeket az adatkezelő és a harmadik fél nyilvántartanak, valamint címzettek kategóriái

3.1. Webhelyek/alkalmazások behívása

3.1.1. Log fájlok

Webhelyünkhöz/alkalmazásainkhoz való minden egyes hozzáféréskor az Ön adott végberendezésének adott internetes böngészője adatokat küld a holnapunk/alkalmazásunk szerverére és időlegesen naplófájlok formájában ún. logfájlok tárolódnak el. Az ekkor elmentett adathalmazok, melyek az automatikus törlésig elmentődnek, a következő adatokat tartalmazzák: Behívás dátuma és időpontja, a behívott oldal neve, kérvényező készülék IP-címe, hivatkozó URL (érkezési URL, ahonnan Ön az oldalunkra érkezett), a továbbított adatmennyiség, betöltési idő, valamint a használt böngésző termék és verzió információ, és az Ön hozzáférést biztosító szolgáltatója.

Az IP cím feldolgozására vonatkozó jogalap az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja. Jogos érdekünk a következőkből adódik:

 • A zökkenőmentes csatlakozás létrejöttének garantálása,
 • Webhelyünk/alkalmazásunk kényelmes használatának biztosítása,
 • A rendszerbiztonság és – stabilitás kiértékelése.

Az adatokból nem lehet közvetlenül következtetni az Ön személyére és mi ezt nem tesszük lehetővé. Az adatokat a rendszer elmenti és az említett célok megvalósítása után automatikusan kitörli. A törlés irányadó határideje a szükségesség feltételéhez van kötve.

3.1.2 Sütik, követés, közösségi média beépülő modulok

Webhelyünk/alkalmazásunk ún. sütiket, követő eszközöket, targeting eljárásokat és közösségi média beépülő modulokat (plugin) használ. A pontos eljárásokat egyenként és adatai használatának módját a következőkben fejtjük ki.

3.2. A szerződés indoklása, végrehajtása és/vagy megszüntetése

3.2.1. Adatkezelés szerződéskötéskor

Ha regisztrál webhelyünkön/egy alkalmazásunkban és/vagy köt velünk egy további szerződést, a szerződés megkötéséhez, a teljesítéshez vagy a szerződés megszüntetéséhez szükséges adatokat dolgozzuk fel. Ide a következők tartoznak:

 • Utónév, vezetéknév
 • Számlázási- és szállítási cím
 • E-mail-cím
 • Számlázási- és fizetési adatok
 • Születési dátum
 • Telefonszám

Ennek jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) és b) pontja azaz Ön a köztünk létrejövő adott szerződéses viszony alapján (pl. ügyfél-/felhasználói fiókjának vezetése, adásvételi szerződésének intézése, termékek kiszállítása) bocsátja rendelkezésükre az adatokat Emellett webhelyünkön/alkalmazásunkon keresztül történt vásárlás esetében a jogszabályi előírások szerint (általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének c) pontja) kötelesek vagyunk e-mail címének kezelése érdekében elektronikus megrendelést visszaigazoló üzenetet küldeni.

Amennyiben adatait nem reklámozási célokra használjuk, a szerződés lebonyolításához gyűjtött adatokat a szerződés futamidejére, valamint a törvényes ill. a lehetséges szerződéses jótállási- és garanciajogok lejártáig tároljuk el. Ezen határidő lejártával a kereskedelmi- és adótörvény szerinti, a szerződéses viszonyból adódó szükséges információkat törvényben lefektetett időtartamig őrizzük meg. Az adatok ismételt kezelése ezen idő alatt csak egy esetleges adóhatósági ellenőrzés esetén történik meg.

A vásárlási szerződések webhelyeinken/alkalmazásainkon történő lebonyolításához az alábbi adatkezelések szükségesek:

Az Ön fizetési adatait átadjuk a fizetés(eke)t lebonyolító, általunk megbízott fizetési szolgáltatónak. Az Ön szállítási címét átadjuk az általunk megbízott logisztikai vagy szállítóvállalatnak. Annak érdekében, hogy az áru házhozszállítása az Ön kívánságainak megfelelő módon történjen, szükség esetén e-mail címét és telefonszámát átadjuk a szállítást végző logisztikai vagy szállítóvállalatnak. Ezek a vállalatok közvetlenül a házhoszszállítást megelőzően megkeresik Önt a házhoszszállítás részleteinek egyeztetésére és/vagy a házhozszállítás bejelentésére. Adatokat mindig csak adott célra adunk át.

3.2.2. Adatok használata csalás megelőzésének céljából

Egy megrendelés kapcsán megadott adatai annak ellenőrzésére is használhatók, hogy nem szokatlan megrendelésről van-e szó (pl. több áru rendelése egyszerre ugyanarra a címre különböző ügyfélfiókokról). Az ilyenfajta ellenőrzések alkalmazása elsősorban azt a jogos érdekünket szolgálja, hogy megakadályozzuk a rendelésekkel való visszaéléseket és más bűncselekményeket.

Az adatkezelés jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja.

3.2.3. Adatok fuvarozónak történő átadása

Az adatkezelés jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja.

3.3. Reklámcélú adatkezelés

3.3.1. Postai reklám

Jogos érdekünk fűződik adatai marketingcélú felhasználásához. Saját marketingcéljaink, illetve harmadik felek marketingcéljai érdekében az alábbi adatokat dolgozzuk fel: utónév, vezetéknév, postai cím, esetleg születési év.

Ezenkívül jogosultak vagyunk az említett adatokon túl további Önre vonatkozó adatokat tárolni a jogszabályi előírások betartásával saját marketingcéljaink, illetve harmadik felek marketingcéljai érdekében. Mindezzel arra törekszünk, hogy Önhöz valóban csak az Önt érdeklő reklámok jussanak el, és ne terheljék Önt felesleges reklámok. Az ehhez tárolt adatokat nem adjuk át harmadik félnek. Az Verteco s.r.o. ezenkívül álnevesítve vagy anonimizálva használja az Önről szerzett adatokat, ha ezeket az anonimizált vagy név nélkül használt adatokat saját margetingcéljai, illetve harmadik felek (reklámterjesztők) marketingcéljai érdekében használja.

Az anonim vagy név nélkül használt adatok arra is használhatók, hogy személyre szabott hirdetések online módon jussanak el Önhöz, úgy, hogy a hirdetések közvetlen elküldését harmadik félnek számító reklámszolgáltató és/vagy ügynökség végzi. A személyes adatok marketingcélú használatára vonatkozó jogalap az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja.

A visszavonási jogra vonatkozó megjegyzés

Személyes adatainak az említett marketingcélokra való jövőbeli használatát bármikor ingyenesen megtilthatja az info@euroemlekpenz.hu e-mail címre küldött levélben.

Megtiltás esetén adatai a továbbiakban zárolva lesznek a marketingcélú adatkezeléshez. Kivételes esetekben átmenetileg tiltó nyilatkozatának beérkezése után is kaphat még reklámanyagot. Ennek oka az adatkezelés műszaki okok miatt szükséges átmeneti ideje, és nem jelenti azt, hogy tiltó nyilatkozatát nem érvényesítettük.

3.3.2. Hírlevél

Webhelyeinken/alkalmazásainkon fel tud iratkozni hírleveleinkre. A double opt-in (DOI) megerősítést használjuk annak megelőzésére, hogy az e-mail cím megadásakor hiba történjen. Ebben a módszerben egy megerősítő hivatkozást küldünk Önnek a megadott e-mail címre, azt követően, hogy Ön a feliratkozási mezőben megadta e-mail címét és hozzájárulását ahhoz, hogy elküldjük Önnek hírlevelünket. Erre a hivatkozásra kell kattintania ahhoz, hogy e-mail címe felkerüljön hírlevelünk terjesztési listájára. Ennek az adatkezelésnek a jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja.

A visszavonási jogra vonatkozó megjegyzés

Beleegyezését a jövőre vonatkozó érvénnyel bármikor visszavonhatja az 
info@euroemlekpenz.hu e-mail címre küldött levéllel vagy a hírlevelek alján található leiratkozási lehetőséggel.

3.3.3. Termékajánlás e-mailben

Online üzletünk meglévő ügyfeleként rendszerese kap tőlünk termékekre vonatkozó ajánlásokat e-mailben. Ezeket akkor is küldjük Önnek, ha nem iratkozott fel egyik hírlevelünkre sem. Ehhez a vásárlása során Ön által megadott e-mail címet használjuk, olyan termékeink és szolgáltatásaink reklámozásához, amelyek azokhoz hasonlóak, amelyeket egy nálunk korábban lebonyolított megrendelése alapján szerzett be. Ennek az adatkezelésnek a jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja.

A megtiltás jogára vonatkozó megjegyzés

Termékekre vonatkozó ajánlásainkat jövőbeli hatállyal, az alaptarifa szerinti továbbítási költségeken túlmenő bármely költség nélkül bármikor letilthatja az 
info@euroemlekpenz.hu címre küldött értesítéssel vagy a termékajánlást tartalmazó e-mail végén erre szolgáló lehetőséggel.

3.3.4. Nyereményjátékok

Ha Ön az Verteco s.r.o. által szervezett nyereményjátékok egyikén regisztrálja magát, a regisztráláskor megadott adatait a részvételi szerződés végrehajtásához, elsősorban a nyereményekkel kapcsolatos értesítésekhez, adott esetben pedig ajánlataink és/vagy nyereményjáték-partnereink ajánlatainak reklámozásához felhasználjuk. Az erre vonatkozó részletes tájékoztatás a nyereményjátékok részvételi feltételeiben találhatók. Ennek az adatkezelésnek a jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a), b) és f) pontja.

3.4. Online megjelenés és webhelyoptimálás

3.4.1 Sütik – Általános információk

Webhelyünk felkeresésének vonzóvá tétele, egyes funkciók használhatósága és a webhely használatára vonatkozó statisztikák elkészítése érdekében az egyes lapokon sütiket használunk. A sütik kis szövegfájlok, amelyeket a böngészők automatikusan hoznak létre, és amelyeket az Ön végberendezése (laptop, táblagép, okostelefon stb.) elment, amikor Ön felkeresi lapjainkat. A sütik nem tesznek kárt végberendezésében, nem tartalmaznak vírusokat, trójai programokat vagy más ártalmas szoftvereket. A sütik mindig az adott célra használt végberendezéssel kapcsolatban létrejött információkat tartalmaznak. Ezzel azonban nem tudjuk közvetlen módon azonosítani Önt.

A böngésző munkamenetének befejeztével a rendszer törli az általunk használt sütik többségét (ezek az ún. munkamenetsütik). Ezeknek köszönhető, hogy kosarát különböző oldalakon tudjuk megjeleníteni, így Ön mindig jól láthatja, hogy kosara hány árut tartalmaz, és hogy éppen mennyi a fizetendő összeg. Más sütik számítógépén maradnak, lehetővé téve számunkra, hogy felismerjük számítógépét, amikor legközelebb felkeresi webhelyünket (tartós vagy munkamenettől független sütik). Elsősorban ezek segítségével tudunk kialakítani felhasználóbarát, hatékony és biztonságos ajánlatokat. Ezek a fájlok teszik lehetővé, hogy a felkeresett oldalakon mindig az érdeklődésére szabott információk jelenjenek meg.

Böngészőjének megfelelő beállításával természetesen bármikor biztosíthatja, hogy ne kerüljenek sütik a végberendezésére. A legtöbb webböngésző menüsorában megtalálható súgó funkció ismerteti, hogy hogyan érhető el, hogy webböngészője ne fogadjon el új sütiket, hogyan utasíthatja a böngészőt erre, ha új süti érkezik, illetve hogyan lehet törölni és a továbbiakban blokkolni a már meglévő sütiket.

Ezeket a beállításokat az alábbi módon lehet elvégezni:

Internet Explorer:

 1. Az „Eszközök” menüben válassza az „Internetbeállítások” menüpontot.
 2. Kattintson az „Adatvédelem” fülre.
 3. Itt választhatók ki az internetzóna beállításai. Itt állítható be, hogy a böngésző elfogadhat-e sütiket, ha igen, melyeket, és melyeket kell elutasítania.
 4. A beállításokat az OK gombbal tudja jóváhagyni..


Firefox:

 1. Az „Eszközök” menüben válassza a „Beállítások” menüpontot.
 2. Kattintson az „Adatvédelem” fülre.
 3. A legördülő menüben válassza „Felhasználó által meghatározott beállítások szerinti kialakítás” lehetőséget.
 4. Itt tudja beállítani, hogy a rendszer elfogadhat-e sütiket, mennyi ideig tárolhatja az elfogadott sütiket, illetve, hogy mely webhelyeknek kívánja állandóan engedélyezni, illetve megtiltani a sütik használatát.
 5. A beállításokat az OK gombbal tudja jóváhagyni.


Google Chrome:

 1. A böngésző szimbólumsorában kattintson a Chrome menüre.
 2. Válassza a „Beállítások” lehetőséget.
 3. Kattintson a „Speciális beállítások megjelenítése” pontra.
 4. Az „Adatvédelem és biztonság” területen kattintson a „Tartalombeállítások” pontra.
 5. A „Cookie-k” (Sütik) menüpontban az alábbi módon tudja beállítani a sütik kezelését:
  • Sütik törlése
  • Sütik állandó blokkolása
  • A böngésző-munkamenet befejeztével alapbeállításként a sütik és webhelyadatok törlése
  • Egyes webhelyekhez vagy tartományokhoz tartozó sütik engedélyezése kivételként

Felhívjuk figyelmét arra, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja maradéktalanul használni az adott webhely összes funkcióját.

Ha az ilyen sütik és/vagy a bennük található információk személyes adatokat tartalmaznak, az adatkezelés jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja. Az említett jogszabály alapján tehát jogosultnak tekinthető a webhelyünk optimalizálásához fűződő érdekünk.

3.4.2. Google Analytics

Webhelyeink igényeknek megfelelő kialakítása és folyamatos tökéletesítése érdekében az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja alapján alkalmazzuk a Google Analytics szolgáltatást, amely a Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország, „Google“)) webes elemzőprogramja. A Google Analytics a webhelyek felhasználók általi használatának elemzésére használja a felhasználó számítógépére kerülő szövegfájlokat, az ún. sütiket. Ebben az összefüggésben készít a rendszer álneves felhasználói profilokat és használ sütiket. A sütik felhasználásával az alábbi információk nyerhetők a felhasználóknak a webhely használatával kapcsolatos szokásairól:

 • böngésző típusa, verziója,
 • a használt operációs rendszer,
 • referer- (hivatkozó) URL (előzőleg felkeresett oldal),
 • a hozzáférő számítógép számítógépneve (IP-cím),
 • a kiszolgálókérés időpontja,

A webhely üzemeltetőjének megbízására a Google ezeket az információkat a webhely Ön által való használatának elemzésére, a webhelytevékenységekre vonatkozó jelentések készítésére, valamint a webhely és az internet használatával kapcsolatos további szolgáltatásoknak a webhely üzemeltetője számára való létrehozására használja. A Google Analytics szolgáltatás keretében az ön böngészőjéből származó IP-címet a Google nem egyesíti más adataival. A sütik mentését böngészőjének megfelelő beállításaival bármikor megakadályozhatja, ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy nem tudja maradéktalanul használni a webhely összes funkcióját. Ezen túlmenően az alábbi hivatkozáson keresztül elérhető böngésző beépülő modul letöltésével és telepítésével megakadályozhatja a süti által létrehozott, a weboldal használatára vonatkozó adatok rögzítését és továbbítását a Google felé, valamint ezen adatok (beleértve az Ön IP-címét) Google általi feldolgozását is:tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

A beépülő modul használata helyett – különösen mobil végberendezések böngészőjében – az alábbi hivatkozásra kattintva is megakadályozhatja, hogy a Google Analytics rögzítse a szóban forgó információkat. Ez a módszer egy olyan kizáró (opt-out) süti elhelyezésére épül, amely a jövőben megakadályozza adatainak rögzítését ezen webhely felkeresésekor. A berendezésére mentett süti csak ebben a böngészőben és csak webhelyünkre érvényes. Ha törli a sütiket ebben a böngészőben, újra el kell helyeznie a kizáró sütit. A Google Analytics szolgáltatással kapcsolatban az alábbi Google webhelyen talál további tájékoztatást: https://support.google.com

Az Verteco s.r.o. alkalmazás használja az Adjust GmbH vállalat (Saarbrücker Str. 37a, 10405 Berlin, Németország) „adjust” nevű elemző módszerét. Az „adjust” kizárólag anonimizálva használja a felhasználó IP- és MAC-címét az elemzésekhez. Ezekből az adatokból pedig nem lehet visszakövetkeztetni a természetes személyre. A használat közben nyert adatokat a program kizárólag az alkalmazás működésének és használatának elemzéséhez használja anonim kiértékelések alapján. Az elemzéseket kizárólag saját piackutatási célokra és az alkalmazás tökéletesítésére használjuk. Ez a funkció a berendezés megfelelő beállításával kikapcsolható. Az adatok ilyen célú használatának jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja.

3.4.4. Localytics

Az Verteco s.r.o. alkalmazás használja az Adjust GmbH vállalat (Saarbrücker Str. 37a, 10405 Berlin, Németország) „adjust” nevű elemző módszerét. alkalmazza a Localytics szolgáltatásait is. Alkalmazásunk használatának jobb megismerése érdekében elemezzük pl. egy alkalmazás behívásának gyakoriságát és azt, hogy Ön mely termékeket tekintette meg. Az Ön adatait kizárólag álnevesítve használjuk ehhez, és nem tudjuk Önt természetes személyként azonosítani. Az adatkezelés jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja. Berendezésének megfelelő beállításával mindig le tudja tiltani az elemzést (IOS rendszerben a Beállítások menüben lehet kikapcsolni a használati adatok küldését, Android rendszerben közvetlenül az alkalmazás menü beállításaiban.)

3.5. Targeting

Az általunk is használt és az alábbiakban ismertetett targeting (célzás) módszer alkalmazásának alapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja. A targeting intézkedéseit azért alkalmazzuk, hogy a végberendezésén csak az Önt bizonyosan vagy vélhetően érdeklő hirdetés jelenjen meg, és ne terheljék Önt az Ön számára érdektelen hirdetések.

3.5.1. Onsite targeting

Webhelyünkön a sütik segítségével rögzítjük és értékeljük a hirdetések megjelenítésének optimalizálásához szükséges információkat. Ezek az információk egyebek között arra vonatkoznak, hogy Ön webhelyeink és alkalmazásaink melyik oldalait kereste fel. A rögzítés és kiértékelés kizárólag álnevekkel történik, így nem teszi lehetővé az Ön személyének azonosítását. Különösen fontos, hogy ezeket az információkat a módszer nem egyesíti az Ön más személyes adataival. Ezen információk segítségével tudunk webhelyünkön olyan ajánlatokat megjelentetni Önnek, amelyekről az Ön eddigi webhelyhasználati szokásai alapján azt gondolhatjuk, hogy érdekelni fogják Önt.

3.5.2. Retargeting

Alkalmazzuk még külső szolgáltatók ún. retargeting módszereit, például az ír Facebook Ireland Limited (4 GRAND CANAL SQUARE, GRAND CANAL HARBOUR, D2 Dublin, „Facebook”) Pixel eljárását. A retargeting segítségével érdekesebb online ajánlatokat tudunk készíteni kifejezetten az Ön személyére szabva. Így például partnereink webhelyein célzottan tudjuk online hirdetésekkel megszólítani azokat a felhasználókat, akik korábban már érdeklődtek üzletünk és termékeink iránt. Különböző tanulmányokból tudjuk, hogy az internethasználókat jobban érdeklik a személyre és érdeklődésre szabott hirdetések, mint a minden személyes vonatkozás nélküli reklámok. A Facebookon keresztüli adatgyűjtést itt tudja megtiltani:www.facebook.com/about/privacy.

A módszer egy olyan sütit használ, amellyel álnéven említett felhasználók érdeklődésére vonatkozó adatok hozhatók létre. Ezeknek az információknak a segítségével partnereink webhelyein az Ön érdeklődésének megfelelő hirdetéseket tudunk megjeleníteni ajánlatainkról. A módszer nem tárol közvetlenül személyes adatokat, és a használati profilokat nem egyesíti az Ön személyes adataival.

A személyre szabott hirdetésekhez használt adatgyűjtést itt tudja kikapcsolni. Ekkor a program az adatgyűjtést állandóan megakadályozó sütit állít be, kivéve, ha Ön a böngészőjében célzottan vagy a „Minden süti törlése funkcióval” törli ezt a sütit. A letiltást bármikor megismételheti.

3.5.3. Google Adwords

A Google AdWords szolgáltatáson belül a remarketing funkciót alkalmazzuk. A remarketing funkció révén lehetőségünk van arra, hogy webhelyünk felhasználói számára a Google Display hálózat más webhelyein (magán a Google hálózaton, az ún. „Google-hirdetésekben” vagy egyéb webhelyeken) az érdeklődésükre szabott hirdetéseket jelenítsünk meg. Ennek érdekében elemezzük webhelyünk felhasználóinak műveleteit, azt például, hogy mely ajánlatok iránt érdeklődtek, és így a mi webhelyünk elhagyása után más webhelyeken is célirányos hirdetéseket tudunk megjeleníteni. A Google ehhez egy számot ment el azoknak a felhasználóknak a böngészőjében, akik a Google Display hálózatban felkeresnek meghatározott Google-szolgáltatásokat vagy webhelyeket. Ez a „sütinek” hívott szám regisztrálja a felhasználók látogatásait. Ez a szám egy bizonyos számítógép egyik böngészőjének, és nem egy adott személy egyértelmű azonosítására szolgál, mivel a program személyes adatokat nem ment el. Ennek az adatkezelésnek a jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja.

A sütik használata a Google rendszerében kapcsolható ki: kattintson az alábbi hivatkozásra, majd töltse le és telepítse az így elérhető beépülő modult. www.google.com/settings/ads/plugin .

A Google remarketing funkcióval és a Google adatvédelmi nyilatkozatával kapcsolatban további tudnivalók az alábbi címen találhatók: www.google.com/privacy/ads/ .

3.6. Ügyfélfiók / felhasználói fiók

A lehető legnagyobb kényelem biztosítása érdekében lehetőséget biztosítunk Önnek arra, hogy személyes adatait állandóan egy jelszóval védett ügyfél- vagy felhasználófiókban tárolja.

Az ügyfélfiók létrehozása önkéntes. Az ügyfélfiók létrehozásához szükséges adatai feldolgozásának alapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja. Az ügyfélfiók létrehozása után nincs szükség újabb adatbevitelre. Ügyfélfiókjában bármikor megtekintheti és módosíthatja elmentett adatait.

Csak akkor kell ügyfélfiókot nyitnia, ha rendelést szeretne feladni webhelyünkön/alkalmazásunkon keresztül, mert a szerződés lebonyolításához ez elengedhetetlenül szükséges.

Az ügyfélfiók létrehozásához a megrendelés során kért adatokon kívül meg kell adnia egy saját maga által választott jelszót is. Ügyfélfiókjába ezzel a jelszóval és e-mail címével tud belépni. Személyes adatait kezelje mindig nagyon óvatosan, és vigyázzon, nehogy illetéktelenek kezébe kerüljenek. Ne feledje, hogy webhelyünk elhagyása után továbbra is bejelentkezve marad, kivéve, ha aktívan kilép.

Ügyfélfiókját bármikor törölheti. Az ügyfélfiók megtekinthető adatai azonban ilyenkor sem lesznek törölve, ha Ön rendelt már nálunk árut. Adatait a rendszer a ránk vonatkozó kereskedelmi és adójogban meghatározott megőrzési idő leteltével automatikusan törli. Ennek az adatkezelésnek a jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének C) és f) pontja..

3.7. Kapcsolatfelvétel

Több lehetősége is van arra, hogy kapcsolatba lépjen velünk: E-mailben, telefonon vagy postai levélben. A kapcsolatfelvétel során önkéntesen rendelkezésünkre bocsátott személyes adatait kizárólag arra használjuk, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel és feldolgozzuk megkeresését. Ennek az adatkezelésnek a jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a), b), c) és f) pontja.

3.8. Közösségi médiumok beépülő moduljai

Az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja alapján különböző közösségi hálózatok beépülő moduljait helyezzük el webhelyünkön, aminek célja vállalatunk ismertségének növelése. Az ehhez kapcsolódó marketingcél az általános adatvédelmi rendelet alapján jogos érdeknek tekinthető. Az adatvédelmi előírásoknak megfelelő üzemeltetés a mindenkori szolgáltató felelőssége.

Az adatgyűjtés célja és terjedelme, valamint az adatoknak az adott szolgáltató által történő további feldolgozása és felhasználása, továbbá a felhasználóknak a magánélet védelmére ehhez kapcsolódó jogai és beállítási lehetőségei az adott szolgáltató adatvédelmi irányelveiben találhatók, amelyet az alábbi hivatkozással érhet el.

A közösségi hálózatok oldalairól való aktív kijelentkezéssel és a sütik törlésével megakadályozhatja, hogy a közösségi hálózatok az Önről gyűjtött információkat az adott közösségi hálózaton létesített felhasználói fiókjához társítsák, amikor Ön felkeresi aboutyou.hu webhelyet. Ha el szeretné kerülni, hogy a közösségi hálózatok a mi internetes jelenlétünk révén gyűjtött adatokat közvetlenül hozzárendeljék az Ön profiljához, akkor webhelyünk felkeresése előtt jelentkezzen ki a megfelelő közösségi hálózatokról.

3.8.1. Facebook Connect / bejelentkezés

Az EuroSouvenir alkalmazásba a felhasználó Facebook- fiókjának bejelentkezési adataival is be tud lépni (ún. Facebook-Connect funkció). A Facebook-Connect a Facebook közösségi hálózat egyik szolgáltatása, amelyet a Facebook Ireland Ltd. (4 GRAND CANAL SQUARE, GRAND CANAL HARBOUR, D2 Dublin, „Facebook“) üzemeltet,. Ennek a lehetőségnek köszönhetően nem kell külön regisztrálnia az EuroSouvenir alkalmazásban. Bejelentkezéskor a rendszer a Facebook webhelyére irányítja a felhasználót, ahol felhasználói adataival be tud jelentkezni. Etáltal a Facebook-profil és az EuroSouvenir szolgáltatás egymáshoz vannak kapcsolva. Az összekapcsolás révén az EuroSouvenir automatikusan megkapja a Facebooktól azokat az információkat, amelyek továbbítását a felhasználó jóváhagyta (pl. előnév, vezetéknév, e-mail cím, profilkép, nem, barátok felsorolása). Ezeknek az adatoknak a segítségével azonosítjuk Önt az EuroSouvenir használatakor.

Ennek az adatkezelésnek a jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja.

A Facebook-Connect szolgáltatásra és a magánélet védelmét szolgáló beállításokra vonatkozó tájékoztatás a következő címen érhető el: www.facebook.com/about/privacy .

3.8.2. Facebook

Ezen a webhelyen a Facebook további közösségi beépülő modulokat használ. Ezek a Facebook vállalat ajánlataihoz kapcsolódnak.

Amikor Ön egy ilyen beépülő modult tartalmazó oldalt keres fel, böngészője kapcsolatot létesít a Facebookkal, és az oldalon található tartalmak betöltődnek. A webhelyen való tartózkodását ily módon a Facebook nyomon követheti, még akkor is, ha nem használja aktívan a közösségi beépülő modul funkcióját. Ha rendelkezik Facebook-fiókkal, használhat egy ilyen közösségi beépülő modult, és így információt cserélhet barátaival. Az EuroSouvenir vállalatnak nincs semmilyen befolyása a beépülő modulok tartalmára és az információtovábbításra.

Internetoldalain a Facebook részletesen ismerteti adatainak terjedelmét, fajtáit, céljait és továbbfeldolgozását. Ezeken további tájékoztatás található a felhasználók jogairól és magánélet védelmét szolgáló beállítási lehetőségekről.

A Facebook adatvédelmi tájékoztatója www.facebook.com/about/privacy

3.9. Fizetések

Fizetési adatait a fizetések lebonyolításához használjuk, olyankor például, amikor terméket vagy szolgáltatást vásárol vagy használ a www.euroemlekpenz.hu webhelyen. A fizetési módtól függően a fizetési információkat harmadik félhez továbbítjuk (bankkártyás fizetés esetében pl. a bankkártya-szolgáltatóhoz).

Ennek az adatkezelésnek a jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a), b) és f) pontja.

Barion

„Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.”

Stripe

„Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. További információ a stripe-ról itt található.

Paypal

A PayPal fizetés esetén a fizetés lebonyolításához szükséges adatait a PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg (a továbbiakban „PayPal”) vállalathoz továbbítjuk. A PayPal fenntartja magának a jogot arra, hogy a PayPal rendszeren keresztüli bankkártyás fizetés, a PayPal rendszeren keresztüli közvetlen folyószámla-terhelés, valamint – ha felajánlották – a „vásárlás számlára” fizetési módok esetében fizetőképesség-vizsgálatot végezzen. A vizsgálat eredményeként kapott fizetésmulasztási valószínűség értékét a PayPal annak eldöntésére használja, hogy engedélyezi-e az adott fizetési mód használatát. A fizetőképességi információ valószínűségi értékeket tartalmazhat (pontszámértékek). Ha a fizetésképességre vonatkozó információ pontszámértékeket tartalmaz, ezek alapja egy tudományosan elismert matematikai-statisztikai eljárás. A pontszámérték számításához a módszer címadatokat is használ. További adatvédelmi tájékoztatást, például a használt hiteltudósító (hitelminősítő) irodákról, a PayPal adatvédelmi nyilatkozatában talál: www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full

Utánvétel

Ha utánvétellel fizet, az áruátadáshoz és a fizetés átvételéhez szükséges szállítási és fizetési adatait átadjuk házhozszállítási partnerünknek.

4. EU-n kívüli címzettek

Az Európai Unión és az Európai Gazdasági Térségen kívüli címzetteknek nem adjuk tovább adatait, kivéve a fentiekben ismertetett adatkezeléseket. Az említett adatkezelésben adatátvitel történik a nyomon követési technológia általunk megbízott szolgáltatójának szerverére.

Ez a szerver az Egyesült Államokban található. Az adatátvitel az EU-Bizottság ún. általános szerződési záradéknak és az ún. adatvédelmi pajzsnak az alapelvei alapján működik.

5. Az Ön jogai

5. Áttekintés

Az Ön által nekünk megadott hozzájárulás visszavonásának joga mellett a következő további jogok állnak rendelkezésére, ha a vonatkozó jogi előírások érvényesek:

 • az általunk tárolt személyes adataira vonatkozó tájékoztatás joga (az általános adatvédelmi rendelet 15. cikke),, különös tekintettel az adatkezelési célokra, a személyes adatok kategóriáira, azon címzettek vagy címzettek kategóriáira, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, a tervezett tárolási időtartamra, ha az adatokat nem az érintettektől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információra,
 • a pontatlan vagy helytelen adatok helyesbítésének joga (általános adatvédelmi rendelet 16. cikke),,
 • a nálunk tárolt adatai törlésének joga (általános adatvédelmi rendelet 17. cikke), amennyiben nem kell betartanunk törvényes vagy szerződéses megőrzési időszakokat vagy egyéb, a további tárolásra vonatkozó jogszabályi kötelezettségeket,
 • az adatkezelés korlátozására vonatkozó jog (általános adatvédelmi rendelet 18. cikke),amennyiben Ön vitatja az adatok pontosságát, az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését, az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, Önnek azonban szüksége van rájuk jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, Ön az általános adatvédelmi rendelet 21. cikke szerint tiltakozott az adatkezelés ellen,
 • az általános adatvédelmi rendelet 20. cikke szerinti adathordozhatósághoz való jog,az a jog tehát, hogy a rendelkezésünkre bocsátott személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa
 • a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga. Ilyen ügyekben rendszerint szokásos tartózkodási helyének vagy munkahelyének vagy cégünk székhelyének felügyeleti hatóságához fordulhat.

Az előzőekben említett, velünk szemben meglévő jogait az 
info@euroemlekpenz.hu webhelyen érvényesítheti.

5.2. Tiltakozási jog

Az általános adatvédelmi rendelet 21. cikke 1. bekezdésének ének feltételei szerint az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozzon az adatkezelés ellen.

A fennálló általános tiltakozási jog vonatkozik a jelen adatvédelmi tájékoztatóban ismertetett valamennyi, az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk 1. bekezdésének f) pontja szerinti adatkezelési célra. Ellentétben a reklámcélú adatkezeléssel szemben támasztott különleges tiltakozásra való joggal, az általános adatvédelmi rendelet szerint ilyen általános tiltakozási jog érvényesítésére csak akkor vagyunk kötelesek, ha kiemelt fontosságú okokat ad meg nekünk (például az élet vagy az egészség esetleges veszélyeztetése).

5.3. Visszavonási jog

Amennyiben az Ön hozzájárulása alapján végzünk adatkezelést, Ön bármikor visszavonhatja hozzájárulását. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.