A története

Hogy kezdődött az egész?

Az Euro Souvenir bankjegy alkotója Richard Faille, aki 1996-ban kezdett együttműködni a francia “Monnaie de Paris” pénzverdével. Elgondolása az volt, hogy olyan személyre szabott érméket készítsen, amelyeket múzeumok, turisztikai központok, parkok ajándékként kínálnak a látogatóknak. Ez az ötlet nagyon sikeres volt, és több mint 60 millió személyre szabott érmét adtak el a 18 éves együttműködés során. Jelenleg Magyarországon is számos kulturális műemléknél és idegenforgalmi helyszínen lehet emlékérmét kapni, amelyeket helyi gyártók készítenek. 2015- ben Richard Faille egy új modern és egyedi koncepciót hozott létre, amely sikeres utódja a korábbi elképzelésének – ez az Euro Souvenir, az első hivatalos ,,Euro Souvenir”, a 0 eurós bankjegy.

Az új koncepció sikeresen elindult 2015-ben Franciaországban és kiterjesztették más országokban is, mint például Németországban, Ausztriában, Spanyolországban, Portugáliában, Belgiumban, Luxemburgban, Svájcban, ahol nagy érdeklődést keltett a turisták és gyűjtők körében. 2018-ban kiterjesztették a koncepciót Szlovákiában és Csehországban is, 2019-ben pedig Lengyelországban. Az EuroSouvenir koncepció azonban már átlépte az euróövezet határait, sőt az Európai Uniót, és valamennyi bankjegyet már olyan országokban is kiadtak, mint pléldául az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Törökország, Svédország.

Miért olyan különleges az EuroSouvenir bankjegy?

E különleges koncepciónak köszönhetően a bankjegyekre rákerülhetnek olyan fontos emlékművek, turisztikai helyszínek vagy híres személyiségek, amelyek a valódi országos bankjegyekre nem kerültek rá. Ez az Euroemlékpénz összeköti Európa országait, figyelemmel az egyes országok különlegességére és érdekességére, a bankjegyeken feltüntetett helyszínek és személyiségek ezáltal közelebb kerülnek más európai lakókhoz is.

Legyen Ön is a részese ennek a sikeres koncepciónak,
hogy a magyarországi kulturális érdekességek is
az EuroSouvenir bankjegyre kerüljenek.

Saját 0 eurós bankjegy? Semmi akadálya!

Eurobanknote Istvan Kiraly

I. István Magyar Király

Géza nagyfejedelem fiaként Vajk néven született, majd később a keresztségben kapta az István nevet. Ő volt az utolsó magyar fejedelem és az első magyar király.

2022 legjobb kiadása!

Olvass tovább »
Eurobanknote Budapest

Budapest – Országház

Az Országház több mint 100 éves múlttal rendelkező impozáns épülete mára már Budapest szimbólumává vált, mely az egész világon ismert.
Ez az épület a magyar törvényhozás helyszíne, a Szent Korona, valamint a koronázási jelképek őrzési helye.

2022 legjobb kiadása!

 

Olvass tovább »

Gyulai Almásy-kastély

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont Gyula belvárosában, a várral szemben, a Várfürdő szomszédságában található. A múltban járt itt I.Ferenc és lánya, Mária Ludovika és Ferenc József császár is, feleségével Erzsébettel, akit Sissi-ként is ismernek. Több funkciót is ellátott már a kastély épülete: szakmunkásképző iskola, ápolónőképző szakiskola és csecsemőotthon is működött már falai között.

Olvass tovább »

TÖBB információra
van szüksége?

Vegye fel velünk a kapcsolatot bármikor!