HUNGUEST HOTEL PALOTA, LILLAFÜRED

Érdekes tények a LILLAFÜRED -ről

Ígértünk néhány érdekes dolgot egy figyelemre méltó helyről, Lillafüredről. Honnan származik ennek a helynek a neve? Melyik világhírű építész járult hozzá ehhez a gyöngyszemhez? Hogyan pusztította el az orosz hadsereg a kastély belsejét?

Kellemes olvasást kívánunk 🙂

EuroSouvenir bankjegyek, amelyek hamarosan itt kaphatóak!

Miskolc - Lillafüred

Visit Hungary

Magyarország

A Lillafüred név Bethlen András gróftól, a Osztrák-Magyar Monarchia földművelésügyi miniszterétől származik, aki 1892-ben egy vadászat során felfedezett egy elbűvölő szépségű helyet, melyet szerelméről,
Lilla kisasszonyról nevezett el.

történelem

1920 óta a hely rekreációs üdülőhelyként fejlődött ki, hogy a kormány ünnepi fogadásokat tarthasson. Nemzetközi gazdasági válság volt azonban, ami Magyarországon is súlyos helyzetet idézett elő. A projekt veszélyben volt, az építkezéshez szükséges hatalmas beruházás értelmetlennek tűnt. Ennek ellenére úgy döntöttek, hogy megvalósítják a projektet, és a kastélyterv elkészítésével a világhírű építészt, Lux Kálmánt bízták meg. A tervezés a későbbi 15. század stílusában történt, I. Mátyás király uralkodása idejéből. Ezek a tervek tartalmazták az épület körüli területet is, például teraszos függőkerteket. A gazdasági válság idején az építési folyamat volt az egyik legfigyelemreméltóbb példa a jól megszervezett közmunkákra a foglalkoztatás beindítása érdekében, és még a beruházás ellenzői is később elismerően nyilatkoztak a projektről.

A megnyitótól 1944 -ig főként a korabeli elit köreiből érkeztek vendégek.

A második világháború végén a kastélyban katonai kórházat hoztak létre a sebesült orosz katonák számára. Bár maga az épület nem sérült meg jelentősen a háború alatt, a kórház eredeti luxusfelszerelésében való működése helyrehozhatatlan károkat okozott. A háború után a működtetéssel kapcsolódó jogok a Bükki Gyógyfürdőkhöz kerültek. 1993 -ban az épület a Hunguest Hotels szállodalánc tulajdonába került, majd az egész komplexumot felújították, korszerűsítették és jelentősen bővítették szolgáltatásait. 2015 -ben a Hotel Palota bekerült a Magyar Nemzeti Kulturális Örökségek közé.

Elhelyezkedés

A HUNGUEST Hotel Palota szálláshelye Lillafüreden, Miskolctól 10 km -re található. Az 1927 és 1930 között eklektikus stílusban épült kastélyt függőkert és nagy park veszi körül. A Szinva -patakra és a Hámori -tóra nyíló kilátást a szálloda közvetlen szomszédságában található Szinva -patak vízesésének moraja teszi még csodálatosabbá.

Videók

Videó lejátszása

EuroEmlékpénz projektet Hungary

Videó lejátszása

Bankjegyek biztonsági jellemzői

Videó lejátszása

Visit Hungary (again)

Hunguest Hotel Palota Lillafüred, Miskolc